Ο Acuity Prime Hybrid είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη, στη νέα σειρά UV LED εκτυπωτών Acuity της Fujifilm, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο κατά την διάρκεια της έκθεσης FESPA 2023.

Σχεδιασμένος με γνώμονα την ποιότητα, την παραγωγή και την ευκολία στην καθημερινή του χρήση, με εξαιρετικό ROI, απόδοση της επένδυσης, ο Acuity Prime Hybrid βασίζεται στην αξιοσημείωτη επιτυχία της UV LED flatbed πλατφόρμας Acuity Prime, ενώ παράλληλα εισάγει την ευελιξία της εκτύπωσης και σε διάφορα υλικά σε ρολά εκτός από άκαμπτα φύλλα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην νέα στρατηγική της Fujifilm «blueprint for wide format», έχει κατασκευαστεί για να επιτυγχάνει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της ταχύτητας, της ποιότητας εκτύπωσης και της οικονομικής απόδοσης.

Όταν λειτουργεί ως UV LED flatbed εκτυπωτής, ο Acuity Prime Hybrid χειρίζεται αβίαστα άκαμπτα υλικά πλάτους έως 2050 χιλιοστών. Μπορεί να εκτυπώσει σε έως και τέσσερα φύλλα ταυτόχρονα και διαθέτει ακίδες σύμπτωσης για εκτυπώσεις υψηλής ακρίβειας από άκρη σε άκρη. Τα μπροστινά και πίσω τραπέζια παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για όλους τους τύπους των υλικών, ενώ βελτιστοποιούν την τοποθέτησή τους.

Σε λειτουργία εκτύπωσης ρολών μπορεί να φορτωθεί και με δύο ρολά, το καθένα πλάτους έως 900 χιλιοστών. Τα μελάνια Uvijet HM που χρησιμοποιεί έχουν πιστοποίηση GREENGUARD Gold που τα καθιστούν κατάλληλα για παραγωγή γραφικών εσωτερικών χώρων όπως ταπετσαρίες καθώς και για μια τεράστια γκάμα άλλων εφαρμογών.

O Acuity Prime Hybrid έχει σχεδιαστεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες των εκτυπωτικών εταιρειών, που χρησιμοποιούν μία ευρεία γκάμα υλικών όπως Dibond, foamboards, PVC, ακρυλικά, πολυεστερικά και πολλά άλλα άκαμπτα φύλλα.

Ο David Burton, διευθυντής της Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, σχολιάζει: “Ήμασταν ενθουσιασμένοι που παρουσιάσαμε το Acuity Prime Hybrid φέτος στη FESPA και χαρήκαμε που τώρα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την εμπορική του διάθεση. Αυτή η νέα προσθήκη στη σειρά Acuity υπογραμμίζει τη δέσμευση της Fujifilm να διαθέτει στους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης τα εργαλεία που χρειάζονται για να παράγουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών, σε σταθερά υψηλά επίπεδα ποιότητας”.