Η M&R εκκίνησε την διάθεση του Polaris, ενός νέου βιομηχανικού εκτυπωτή, πολύ υψηλής ταχύτητας, απευθείας στο υφάσματα – DTG. Παράγει πάνω από 320 εκτυπώσεις την ώρα, με σχέδια διάστασης 35 x 40 εκ., σε ανάλυση 600×600 dpi, σε σκούρα 100% βαμβακερά υφάσματα.

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με δύο μηχανές ψηφιακής εκτύπωσης, μία για λευκό και μία για CMYK χρώματα. Κάθε μηχανή είναι εξοπλισμένη με 16 κεφαλές Ricoh Gen 5. Ενσωματωμένη συσκευή προ-επεξεργασίας των υφασμάτων, πρέσες και φλας φουρνάκια, διάσταση θεμάτων έως και 38 x 48 εκ.

Τελικό στέγνωμα στους 150 βαθμούς κελσίου σε τρία λεπτά. Εκτύπωση σε tri-blend, ανάμεικτα υφάσματα με πολυεστέρα καθώς και 100% βαμβάκι.

Η πλατφόρμα ήταν σε ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια. Συνδυάζει την ανθεκτικότητα της καλύτερης αυτόματης οβάλ μηχανής μεταξοτυπίας Stryker, με τις ψηφιακές inkjet μηχανές εκτύπωσης του υβριδικού συστήματος εκτύπωσης DS 4000 Digital Squeegee.

Η M&R συνεργάστηκε με διακοσμητές ενδυμάτων στις ΗΠΑ, για να δοκιμάσει την τεχνολογία Polaris σε συνθήκες παραγωγής. Τα πρώτα 10 συστήματα έχουν έως σήμερα εκτυπώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ενδύματα.

Το Polaris συνοδεύεται από μια σουίτα εξελιγμένων εργαλείων ροής εργασίας, που διευκολύνουν τη μεταφορά αρχείων από τους πελάτες στον εκτυπωτή. Οι δύο πιο συνηθισμένες μέθοδοι αυτοματοποίησης της ροής εργασιών είναι μέσω της λειτουργίας “queue” ή της σάρωσης ενός γραμμικού κώδικα ή ενός κωδικού QR.

Το Polaris αναπτύχθηκε ως απάντηση στις αλλαγές στη βιομηχανία διακόσμησης ενδυμάτων, όπως η ανάπτυξη λιανικής εκτύπωσης κατά παραγγελία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η εξατομίκευση και η ανάγκη για μικρότερες παραγωγές.

Ο Patrick Lashford, διευθυντής προϊόντων Smart στην M&R: «Βλέπουμε πολλούς επαγγελματίες, ειδικά εμπόρους λιανικής που θέλουν να μειώσουν το απόθεμά τους. Θέλουν να παραγγείλουν μόνο ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Τεχνολογία όπως η Polaris θα τους δώσει αυτή την «ποιότητα λιανικής» και θα είναι σε θέση να επιτύχουν αυτές τις μικρότερες ποσότητες γρήγορα και να τις μεταφέρουν αμέσως στους λιανοπωλητές ή τους πελάτες. Θέσαμε τον πήχη εξαιρετικά ψηλά για να προσφέρουμε ποιότητα εκτυπώσεων για την λιανική πώληση που πιστεύουμε ότι έλειπε από την τρέχουσα αγορά DTG.»

Ο Peter Walsh, αντιπρόεδρος της M&R περιέγραψε το Polaris ως: «Την τεχνολογία που θα αλλάξει την βιομηχανία εκτυπωμένων ενδυμάτων. Είναι το πιο προηγμένο τεχνικά σύστημα διακόσμησης ενδυμάτων που αναπτύχθηκε ποτέ από την M&R. Το Polaris χρησιμοποιεί περισσότερα από 12 διαφορετικά συστήματα και λογισμικά, που λειτουργούν σε συγχρονισμένη αρμονία, για να επιτύχει κορυφαίες στην κατηγορία ταχύτητες παραγωγής, με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης. Για περισσότερα από 37 χρόνια, η M&R ηγείται της βιομηχανίας διακόσμησης ενδυμάτων, με την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων εκτύπωσης και αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα με την κυκλοφορία του συστήματος Polaris.»