Την επέκταση της ικανότητάς της, στην παραγωγή από pigment dispersions έως έτοιμα μελάνια προς εκτύπωση, για την κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης, ανακοίνωσε η Fujifilm.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τεχνολογία inkjet, η Fujifilm Imaging Colorants Inc. θα κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής για pigment dispersions, τις χρωστικές πρώτες ύλες δηλαδή που χρησιμοποιούνται σε μελάνια inkjet βάσεως νερού. Η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το 2022. Η επένδυση αυτή ανέρχεται σε περίπου 19.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Οι εφαρμογές inkjet επεκτείνονται συνεχώς, όπως στις συσκευασίες και στην διακόσμηση υφασμάτων. Συγκεκριμένα, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη χρήσης μελανιών pigment βάσεως νερού, τα οποία έχουν χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη δυνατότητα ικανοποίησης των απαιτήσεων συμμόρφωσης με την ασφάλεια συσκευασιών για τρόφιμα.

Οι pigment dispersions της Fujifilm βασίζονται στη μοναδική της τεχνολογία «RxD (Reactive Dispersant)». Τα σωματίδια των χρωστικών παράγονται σε ένα συγκεκριμένο σταθερό μέγεθος. Ένα στρώμα πολυμερών χτίζεται στην επιφάνεια των χρωστικών. Το δίκτυο των πολυμερών κλειδώνεται στην θέση τους με τον σχηματισμό διασταυρούμενων δεσμών.

Αυτή η τεχνολογία καθιστά τις RxD dispersion κατάλληλες για πολλές εφαρμογές καθώς επιτρέπουν το σχεδιασμό σταθερών συνταγών μελανιών που πληρούν τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές απόδοσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fujifilmprecisionink.com