Στην FESPA Global Print Expo 2018, στο Βερολίνο της Γερμανίας, 15 – 18 Μαΐου, στο περίπτερο της Transmatic C40/Hall 1.1, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέα εκτυπωτικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η GFO 4126 καλάνδρα λαδιού, έχει ωφέλιμο φάρδος 3,27 μέτρα και είναι ειδικά σχεδιασμένη για την θερμομεταφορά inkjet dye sublimation transfer τεχνολογίας από χαρτί σε συνθετικά υφάσματα και υλικά όπως πολυέστερ, nylon και ακρυλικά. Παράγει 2,60 τρέχοντα μέτρα το λεπτό με χρόνο εκτύπωσης τα 25 δευτερόλεπτα. To τέντωμα του ιμάντα είναι ρυθμιζόμενο όπως και η ταχύτητα του. Επίσης ενδείκνυται για στέγνωμα υφασμάτων με χαμηλό κόστος, εκτυπωμένων απευθείας με μελάνια ψηφιακής εκτύπωσης.

Η 6560 Sport καλάνδρα λαδιού με ωφέλιμο φάρδος 1,80 μέτρα, έχει ειδικά σχεδιαστεί για την διακόσμηση κομματιαστού υφάσματος με ψηφιακή sublimation εκτύπωση. Παράλληλα θερμομεταφέρει από ρολό χαρτί σε ρολό ύφασμα αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φύλλα χαρτιού σε κομματιαστό ύφασμα. Το νέο σύστημα θέρμανσης του λαδιού εγγυάται την ομοιόμορφη διανομή της θερμότητας κατά μήκος του κυλίνδρου με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Το σύστημα λαδιού καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις επίπεδες πρέσες. Σχεδιασμένη για αδιάλειπτη παραγωγή 4 τρεχόντων μέτρων το λεπτό, με χρόνο εκτύπωσης τα 25 δευτερόλεπτα.

H 7360 Sport καλάνδρα λαδιού με ωφέλιμο φάρδος 1,60 μέτρα, είναι μια οικονομική λύση για την διακόσμηση υφάσματος με ψηφιακή sublimation εκτύπωση. Μπορεί να θερμομεταφέρει από ρολό χαρτί σε ρολό ύφασμα αλλά να χρησιμοποιηθεί επίσης και για κομματιαστό ύφασμα. Παράγει περίπου 1 τρέχων μέτρο το λεπτό, με χρόνο εκτύπωσης τα 25 δευτερόλεπτα.

H 7416 καλάνδρα έχει ειδικά σχεδιαστεί για εκτυπώσεις σε ταινίες, ιμάντες και σχετικά υλικά με μέγιστο φάρδος εκτύπωσης τα 35 εκατοστά. Επίσης μπορεί να τυπώσει ελαστικές κορδέλες. Αποτελεί την ιδανική λύση για εκτυπώσεις χωρίς διαλείμματα. Έχει σύστημα διαχείρισης και ευθυγράμμισης των υλικών, είναι χαμηλής συντήρησης και με χρόνο αλλαγής ιμάντα μόλις 15 λεπτά.

Στο περίπτερο της Transmatic θα υπάρχουν προς επίδειξη και μικρότερου μεγέθους πρέσες θερμομεταφοράς, πνευματικές και ηλεκτρικές, μονές και διπλές, για μπλούζες και καπέλα, όπως η δημοφιλής TS5P, διπλή πνευματική πρέσα με τραπέζια διάστασης 50×40 εκ., η TS100/70 πνευματική πρέσα με τραπέζι διάστασης 70×100 εκ., η TMP17 διπλή πνευματική πρέσα για καπέλα, η ΤΜΗ50 χειροκίνητη πρέσα με τραπέζι διάστασης 50×40 εκ. κ.α.